Sporthal Diemen nadert status waterdicht

Sporthal Diemen nadert status waterdicht

Het bouwen van sporthallen geeft ons bedrijf energie. We doen het graag en we doen het goed. Misschien is het omdat sportcomplexen doorgaans op royale stukken grond worden gebouwd, in tegenstelling tot nieuwbouw in hartje stad. “In Diemen is het niet anders, voldoende ruimte maakt dat we prettig, goed en snel kunnen doorwerken,” zegt Ron de Gier (uitvoerder bij Mercuur Bouw). Wanneer de nieuwe sporthal gereed is, renoveren we vervolgens op deze locatie tevens het oude sportgebouw. Als alles volgens planning verloopt, is de nieuwe hal in november klaar. Daarna starten we met de renovatiewerkzaamheden aan het oude sportgebouw.

Elk project is maatwerk
Ron: “We zitten nu in de ruwbouwfase en de aanleg van de poeren is onlangs voltooid. Deze zijn weer opgevuld en op hoogte gebracht. Voor elk gymtoestel is een poer nodig in de vloer, natuurlijk exact op een vooraf bepaalde plaats en met de juiste afmetingen. Verder is aan de staalconstructie volop gewerkt en gaan we gestaag richting afbouwfase.” Qua volgorde vraagt de ruwbouw om een iets andere aanpak: “Na de bouwvak brengen we de gevelbeplating aan en monteren we de dakplaten om het pand waterdicht te maken. Pas dan kunnen we de vloer aanbrengen, een onderdeel dat we in één keer uitvoeren. De nieuwe sporthal krijgt namelijk een monoliet vloer, deze kan niet tegen water. De volgorde is wellicht niet logisch, maar soms vraag een project om maatwerk. Die uitdagingen kleuren nu juist het werk, vind ik.”

Over sporthal Diemen
Duurzaamheid is het sleutelwoord bij de bouw van de nieuwe sporthal en renovatie van de bestaande sporthal. Het hele complex zal niet meer met aardgas verwarmd worden en de nieuwe sporthal wordt energieneutraal, de bestaande sporthal bijna energieneutraal. Dat wordt bereikt door onder andere optimale isolatie, het gebruik van energiezuinige warmtepompen en hoog rendement (85%) warmteterugwinning. De daken worden bovendien voorzien van sedum en zonnepanelen. Met de royale afmetingen van deze C.2 hal (28x48 meter en 7 meter hoog) biedt het straks ruimte aan 26 tafeltennistafels, 9 badmintonvelden, 4 volleybalvelden, 3 basketbalvelden of 1 handbal/combiveld. Alle lokale sportverenigingen mogen van beide hallen gebruikmaken.


Wellicht vindt u dit ook interessant
Nieuws: Mercuur Bouw pakt stevig door bij bouw sporthal Haarlem
Nieuws: Mercuur Bouw wint tender voor realisatie nieuwe sporthal in Haarlem
Nieuws: Opnieuw wint Mercuur Bouw aanbesteding voor realisatie sporthal!

Meer nieuws