Mercuur Bouw nam, samen met projectontwikkelaar OLCO, deel aan een tender voor de realisatie van een nieuwe sporthal in Haarlem. Ons plan werd als beste gekozen, wij wonnen daarmee de aanbesteding! De tender betreft een nieuwbouwproject dat middels een Design & Build-overeenkomst is aanbesteed. Dat betekent dat wij, in samenwerking met OLCO en AGS architecten, verantwoordelijk zijn voor het architectonisch, bouwkundig, constructief, installatietechnisch en bouwfysisch ontwerp en de realisatie van de sporthal, inclusief sportvoorzieningen ter grootte van ca. 3.000 m². In het voorjaar van 2021 starten wij met de uitvoering. 

Half verdiepte fietsenkelder biedt straks ruimte aan circa 1.200 fietsen
Sporthal de Beijneshal in Haarlem Centrum is binnenkort niet meer in gebruik vanwege opgezegde huur. Daarom is op korte termijn een nieuwe sporthal nodig. De locatie voor de nieuw te bouwen sporthal is gelegen tussen de achterzijde van middelbare school Het Schoter en de woonflat ‘Parksight’ in Haarlem-Noord. Mercuur Bouw realiseert hier een grote en een kleine sporthal met bijbehorende kleedruimten, toestellenberging, horeca, etc. Omdat op het perceel geen ruimte is voor fiets-parkeren, realiseren we een half verdiepte fietsenkelder voor de stalling van circa 1.200 fietsen. Deze zal gekoppeld worden aan het schoolgebouw. De nieuwe sportcomplexen zullen geschikt zijn voor topsport volleybal en voor het onderwijs. 

Over OLCO
Onze partner in dit project is OLCO. OLCO adviseert op het gebied van gebruik, exploitatie en ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed met een focus op 3 belangrijke werkgebieden: bewegen, leren en werken.
 

Meer nieuws

Mercuur Bouw wint tender voor realisatie nieuwe sporthal in Haarlem

Politie keurmerk veilig wonen