Mercuur Bouw pakt stevig door bij bouw sporthal Haarlem

Mercuur Bouw pakt stevig door bij bouw sporthal Haarlem

Op de bouwplaats in Haarlem gebeurt er op het moment ontzettend veel. We werken hard aan de realisatie van een nieuwe sporthal, gelegen tussen de achterzijde van middelbare school Het Schoter en de woonflat ‘Parksight’.

Remco Smit (uitvoerder bij Mercuur Bouw): “Komende week ontvangen we de raatliggers op de bouwplaats, stalen balken die hier worden gekoppeld om straks een overspanning van ruim 30 meter te kunnen overbruggen. Ze vormen het geraamte voor het dak van de sporthal. We brengen vervolgens rondom het dak beveiliging aan en hangen netten op om het dak dicht te kunnen leggen met dakplaten. Als alles volgens planning gaat, brengen we in de bouwvak de vloer aan in de sporthal en de kleedruimten. Deze moet voldoen aan door NOC-NSF gestelde vlakheidseisen. Met de keuze voor een Anhydrietvloer voldoen we aan alle voorwaarden.”

Creatieve oplossing bij verlaat staal
Net als de rest van bouwend Nederland, kampte ook Mercuur Bouw met late staalleveringen. "Vertraging liepen we zoveel mogelijk in door de bouwvolgorde aan te passen; we verlijmden eerst de kalkzandsteenwanden om vervolgens - na levering - de staalconstructie te monteren.” Remco is niet ontevreden: “We houden goed overleg met dagelijks om 08.00 uur een 'daily stand'. Alle staallevering zijn nu inzichtelijk, net als het montageschema.”

Behoorlijk wat meters gemaakt, zowel onder als boven het maaiveld
Zowel onder als boven het maaiveld maakten we al flink wat meters. Voor de half verdiepte kelder (de toekomstige fietsenstalling) zijn de wanden en vloeren gestort, net als de vloeren van de begane grond. Ook zijn de kalkzandsteen wanden op de begane grond gelijmd en is een deel van de staalconstructie gemonteerd. De 1e verdiepings kanaalplaatvloer is in twee fases gelegd. Zo konden we de luchtbehandelingskast al plaatsen om deze vervolgens in te bouwen met de kalkzandsteen wanden en dakvloer. Op dit moment bereiden we het lijmen voor van het kalkzandsteen op de 1e verdieping.

Over Sporthal Het Schooter
De locatie voor de nieuw te bouwen sporthal is gelegen tussen de achterzijde van middelbare school Het Schoter en de woonflat ‘Parksight’ in Haarlem-Noord. Mercuur Bouw realiseert hier een sporthal met een grote en een kleinere multifunctionele zaal met bijbehorende kleedruimten, toestellenberging, horeca, etc. Omdat op het perceel geen ruimte is voor fiets-parkeren, realiseren we een half verdiepte fietsenkelder voor de stalling van circa 1.300 fietsen. De sporthal krijgt een koppeling met het schoolgebouw. Het nieuwe sportcomplex zal geschikt zijn voor topsport en voor het onderwijs.


Lees ook: Mercuur Bouw wint tender voor realisatie sporthal Haarlem

Meer nieuws