Na de eerder gewonnen aanbesteding voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe sporthal in Haarlem, nam Mercuur Bouw deel aan een volgende tender. Ditmaal voor de nieuwbouw van een sporthal en de renovatie van een bestaande sporthal, beide in Diemen. Met ons ontwerp- en realisatieplan, dat wij samen hebben gemaakt met Wind Design + Build en Wind Architecten Adviseurs (onderdeel van de Wind Groep), wonnen wij de tender. Het project is middels een Design & Build-overeenkomst aanbesteed. De nieuwe sporthal is naar verwachting begin 2022 gereed, de oplevering van de gerenoveerde Sporthal Diemen is medio 2022 gepland.

Duurzaam en energieneutraal bouwen en renoveren
Duurzaamheid is het sleutelwoord bij de bouw van de nieuwe sporthal en renovatie van de bestaande sporthal. Het hele complex zal niet meer met aardgas verwarmd worden en de nieuwe sporthal wordt energieneutraal, de bestaande sporthal bijna energieneutraal. Dat wordt bereikt door onder andere optimale isolatie, het gebruik van energiezuinige warmtepompen en hoog rendement (85%) warmteterugwinning. De daken worden bovendien voorzien van sedum en zonnepanelen. Om de circulariteit te borgen, wordt gebruik gemaakt van Madaster, het zogenoemde materialenpaspoort. Met dit project helpt Mercuur Bouw gemeente Diemen het gemeentelijke vastgoed te verduurzamen en toekomstproof te maken. 

Geschikt voor 26 tafeltennistafels
In samenspraak met de lokale sportverenigingen is voor de nieuwe sporthal gekozen voor een C.2 sporthal (normering NOC*NSF). Met de royale afmetingen van deze C.2 hal (28x48 meter en 7 meter hoog) biedt het straks ruimte aan 26 tafeltennistafels, 9 badmintonvelden, 4 volleybalvelden, 3 basketbalvelden of 1 handbal/combiveld. Alle lokale sportverenigingen mogen van beide hallen gebruikmaken. De nieuwe sporthal biedt verder nog mogelijkheden voor de activiteiten van naschoolse opvangorganisatie Popeye.

Over Wind Design + Build             
Onze partner in dit project is Wind Design + Build. Zij zijn een contractmanagementbureau, gespecialiseerd in het turn-key realiseren van complete huisvestingsvraagstukken met een specialisatie in de sportsector. Hun expertise ligt bij zowel nieuwbouw als renovatie.


Impressie: Wind Design + Build

Meer nieuws

Opnieuw wint Mercuur Bouw aanbesteding voor realisatie sporthal!

Politie keurmerk veilig wonen