Vlarotech: Bouwen aan Duurzaamheid

Vlarotech: Bouwen aan Duurzaamheid

Momenteel werken wij met man en macht aan de realisatie van het toekomstig bedrijfspand en hoofdkantoor van Vlarotech Engineering in Zwaag. Vlarotech is een vooruitstrevend bedrijf dat gespecialiseerd is in het opbouwen van vrachtwagens. Een periode van indrukwekkende groei heeft geleid tot de noodzaak van een nieuw bedrijfsgebouw, waar hun expertise in vrachtwagenopbouw naar nieuwe hoogten zal worden gebracht.

Status

Afgelopen jaar werden de groene palen stevig in de grond zijn geslagen, waarna Mercuur Groep een solide fundering aanlegde. Onlangs vond de succesvolle plaatsing van de indrukwekkende staalconstructie plaats, en nadat Knook Totaal Techniek het installatiewerk heeft voltooid, vindt de oplevering in de zomer van 2024 plaats.

Circulariteit

Het ultramoderne utiliteitsgebouw, ontworpen door Breg & Breg Bouwkundig Ontwerpers, is een toonbeeld van duurzaamheid. Dit begon al bij de benodigde grondboringen voor de warmtepomp en het slaan van de eerste paal door Van ‘t Hek Funderingstechnieken. In deze zogenaamde ‘groene palen’ is 47% van de grove toeslag vervangen door secundair betongranulaat. Door het cement te vervangen voor andere bindmiddelen, wordt zelfs een CO2-reductie van circa 40% behaald.

Om milieuprestaties van gebouwen te verbeteren spelen de Milieuprestatie Gebouwen (MPG) en de Gemeentelijke Praktijk Richtlijn (GPR) berekeningen een cruciale rol. Een onderdeel van de MPG-berekening bestaat uit het hergebruiken van materialen. Daarom hergebruiken we de Ledlampen uit het bestaande pand in de nieuwe hal, en na afronding schittert het groene dak, ook mét hergebruikte zonnepanelen.

Duurzame relatie

De relatie met onze gewaardeerde opdrachtgever is tweeledig. Afgelopen jaar schakelden wij Vlarotech in om onze nieuwe Volvo autolaadkraan op te bouwen. Deze alleskunner zal Vlarotech nu een wederdienst bewijzen gedurende de bouw van het nieuwe bedrijfspand. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst!

Meer nieuws