Onderhoudscontracten Aalsmeer en Amstelveen toegewezen aan Mercuur Groep

Onderhoudscontracten Aalsmeer en Amstelveen toegewezen aan Mercuur Groep

De gemeenten Aalsmeer en Amstelveen hebben een aanbesteding uitgeschreven voor het bouwkundig onderhoud binnen hun gebieden. Het voorstel van Mercuur Groep is gekozen, waarmee we de aanbesteding succesvol hebben binnengehaald. De tender omvat niet alleen klein onderhoud, maar ook planmatig en grootschalig bouwkundig onderhoud. Gezamenlijk streven we ernaar om de gebouwen en infrastructuur in beide gemeenten in optimale conditie te behouden.

Eén van de eerste projecten binnen dit onderhoudscontract betreft het herstellen van een monumentale woning aan de Van Cleeffkade in Aalsmeer. De bewuste woning bevindt zich tegenover het Raadhuis en is omgeven door een klein natuurpark. Het woongedeelte van dit pand heeft een monumentale status, waardoor er tijdens de uitvoering specifieke richtlijnen zullen gelden. Het behoud van historische integriteit vereist zorgvuldige planning voor herstelwerkzaamheden. Om deze reden heeft Mercuur Groep ervoor gekozen om eerst de onderdelen die buiten het monumentale gedeelte vallen te vervangen. Tijdens deze werkzaamheden is het monumentale gedeelte grondig geïnspecteerd, zodat we onze opdrachtgever een nauwkeurige prijsindicatie konden verstrekken.

In de tussentijd werkten onze tekenaars op het hoofdkantoor aan het ontwikkelen van nieuwe ‘inhaakkozijnen’, die nodig zijn voor monumentale panden. Deze kozijnen, geleverd door Mercuur Montage, hebben een uniek ontwerp waarmee ze kunnen worden ingehaakt op de bestaande structuur. Dankzij deze techniek zullen er geen ingrijpende veranderingen nodig zijn aan het omliggende metselwerk of de gevel.

Vanwege de beperkte toegankelijkheid met de auto vormt de bereikbaarheid de voornaamste uitdaging bij dit project. Al het materiaal en alle afval zal per aanhanger van de Stommeerkade naar de Van Cleeffkade worden aan- en afgevoerd. Met behulp van een flink staaltje ouderwetse mankracht duwen onze potige collega’s de aanhanger heen en weer!

Foto's (2)

Meer nieuws