Nieuwbouw alert: Duurzaam woon- en werkcomplex in Purmerend

Nieuwbouw alert: Duurzaam woon- en werkcomplex in Purmerend

Momenteel is het projectteam van Mercuur Groep druk bezig met de voorbereidingen van het project ‘Jacana’ in Purmerend. Medio mei verwachten wij te beginnen met de bouw van een opvallend woon- en werkcomplex op planlocatie Kop van West, waar het centrum van Purmerend en de bruisende wijk Weidevenne bijeenkomen. Voor Wooncompagnie realiseren we negentien duurzame sociale (huur)appartementen, evenals vijf duurzame kantoren die te koop worden aangeboden door Van Overbeek Makelaars. Mercuur Groep zal de appartementen turn-key opleveren, waardoor de appartementen snel in gebruik kunnen worden genomen. De kantoorruimtes worden casco en vrij indeelbaar aan de kopers opgeleverd, maar kunnen desgewenst op maat worden afgebouwd.

Het Jacana complex beslaat een bruto vloeroppervlak van circa tweeduizend vierkante meter en is verdeeld over vijf bouwlagen. Qua duurzaamheid voldoet het complex aan alle BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen), zoals vastgelegd in het Bouwbesluit. Deze normen zijn opgesteld om het energieverbruik en de CO2-uitstoot van nieuwe gebouwen te verminderen, en dragen bij aan de duurzaamheidsdoelen van de overheid. Dit resulteert voor het Jacana complex in energielabels oplopend van A tot A++++.

Het opvallende ontwerp, met de overkraging van de tweede verdieping, is een architectonisch hoogstandje van EWP Ingenieurs. De uitvoering van dit project, waarbij de overkragende constructie op drie stalen kolommen rust, vereist chirurgische precisie. Het is een uitdaging waar ons bouwteam enthousiast naar uitkijkt.

Mercuur Groep is trots om een bijdrage te leveren aan de bouw van betaalbare huurwoningen en de aanpak van het woonprobleem. We zijn dankbaar voor het vertrouwen van onze opdrachtgevers en kijken nu al uit naar de oplevering medio 2025.

De getoonde impressiefoto’s zijn ter illustratie en kunnen afwijken van de uiteindelijke situatie.

Foto's (2)

Meer nieuws