Oplevering 'Oude Seinpaal': nieuwbouw, duurzaam en sociaal!

Oplevering 'Oude Seinpaal': nieuwbouw, duurzaam en sociaal!

Dinsdag 7 november was het langverwachte moment eindelijk daar: projectleider Rik de Vries mocht het nieuwbouwproject 'Oude Seinpaal' aan de Wester Ven in Volendam officieel opleveren aan onze opdrachtgever. Rik overhandigde de sleutels aan Bernard Eeltink, manager vastgoed van Stichting Woningbeheer De Vooruitgang. Bij de oplevering werden de laatste details door onze vakmensen afgerond, terwijl Roses & More de plantenbakken opvulde. Dit alles ter voorbereiding op de werkelijke sleuteloverdracht aan de bewoners op woensdag 8 november.

Het nieuwbouwcomplex bestaat uit 54 sociale huurwoningen, die bedoeld zijn om de hoge woningnood onder jongeren in de gemeente te verlichten. Het minimaliseren van de energiekosten had een hoge prioriteit bij het ontwerp. Zo is gekozen voor een bodemwarmtepomp als verwarmingsbron, omdat deze gasloze verwarmingsmethode het hoogste rendement genereert. Daarnaast is uiteraard het hele dak van het complex uitgerust met zonnepanelen.

Samen met ons bouwteam, bestaande uit Stichting Woningbeheer De Vooruitgang, TBE-ZA architecten en ingenieurs, Pieters Bouwtechniek en Hiensch Engineering B.V., hebben we alles in het werk gesteld om de woningen tijdig op te kunnen leveren. De keuze voor het aanvoeren van prefab HSB wanden met kozijnen en beglazing speelde hierin een essentiële rol. Dit versnelde het proces van wind- en waterdicht maken namelijk aanzienlijk, mede resulterend in een oplevering vóór de geplande datum. Onze oprechte complimenten aan het bouwteam en al onze onderaannemers voor dit indrukwekkende staaltje teamwork!

Check hier onze projectpagina Oude Seinpaal.


#MercuurGroep #Oplevering #Nieuwbouw #Woningbouw #Duurzaam#SocialeHuur #Volendam #JongerenHuisvesting #TrotsOpOnsTeam

Foto's (2)

Meer nieuws