Transformatie | Opdrachtgever: Stichting Eigen Haard | Amsterdam | 2018

Wij transformeerden een leegstaande ruimte tot een hotel: The New Kit Hotel in Amsterdam West. Een icoon om Bos en Lommer sterker te verbinden met de stad binnen de ring.

Op ongeveer 4 km van het Anne Frank Huis en op 5 km van het Koninklijk Paleis Amsterdam staat een woontoren waarvan de onderste twee verdiepingen leeg stonden. Zestig meter gaat hij de lucht in en is eigendom van woningcorporatie Eigen Haard, de stichting die ons deze opdracht gunde. Op de onderste twee etages van de scheve woontoren realiseerden wij the New Kit Hotel, dat vernoemd is naar de Opstandingskerk, beter bekend als de Kolenkit. In 2018 opende het hotel voor het eerst haar deuren.

Mercuur Bouw verwezenlijkte 65 hotelkamers en op de begane grond bouwden we een receptie. Verder was Mercuur Bouw verantwoordelijk voor de uitvoering en coördinatie van diverse (bouwkundige) werkzaamheden waaronder constructieve aanpassingen, tegelwerk, stucwerk, schilderwerk, behangwerk, glaswerk, montage van nieuwe wanden, plafonds, koven, vloeren, sanitair en klimaatinstallaties.

Terug naar overzicht
+3
Politie keurmerk veilig wonen