Transformatie | Opdrachtgever: Segesta Groep | Alkmaar | 2018

In 2017 begonnen Schouten Techniek, Kwakman Afbouw en Mercuur Bouw samen aan een unieke opdracht. Met gebundelde krachten ging het trio het avontuur aan om het voormalige kantoorpand van het Kadaster in Alkmaar te transformeren tot ‘De Landmeter’, een woongebouw met 88 appartementen. 

Het bijzondere aan het project is in de eerste plaats de omvang maar zeker ook het feit dat Kwakman Afbouw in deze optreedt als hoofdaannemer en het werk in zeer nauwe samenwerking uitvoert met partners Mercuur Bouw en Schouten Techniek. Het gebouw aan de Rogier van der Weydestraat werd verbouwd in opdracht van Segesta, de eigenzinnige en ambitieuze projectontwikkelaar en vastgoedexploitant uit Alkmaar. Met Kwakman, Mercuur Bouw en Schouten Techniek kiest Segesta voor zekerheid. Alle partijen werken al langdurig intensief samen. 

De transformatie omvatte veel complexe bouwkundige ingrepen, een uitgebreid installatietechnisch pakket en zowel droge als natte afbouw werkzaamheden. Mercuur Bouw was verantwoordelijk voor de bouwkundige uitdagingen. De dakopbouw, het aanbrengen van lijmwapening, constructieve aanpassingen, herstellen buitengevels en het plaatsen van balkons en aluminium buitenkozijnen: allemaal afkomstig van onze hand.

Terug naar overzicht
Politie keurmerk veilig wonen