Oplevering plan Jozefschool

Oplevering plan Jozefschool

De oplevering van het Jozefschool-project in De Rijp is succesvol afgerond. Er zijn zeven woningen en zes appartementen gerealiseerd binnen het vernieuwde Sint-Jozefschoolcomplex aan de Kerkstraat. De nieuwe woningen integreren harmonieus in de stijl van het oude dorpshart.

In 2016 werd de ontwikkeling van dit nieuwbouwplan gestart op initiatief van de Oudheidkunde Vereniging Het Schermereiland (OHV). OHV richtte vervolgens de coöperatie Dorpsherstel De Rijp op, met als doel in samenwerking met alle betrokken stakeholders het project vorm te geven. De voornaamste missie van de coöperatie was het behouden van historische kenmerken en het tegemoetkomen aan de wensen van omwonenden. Om dit te bewerkstelligen, werden lokale bedrijven gezocht met sterke banden met het dorp. Deze werden gevonden in Mercuur Bouw B.V, Piet Groen Projecten B.V. en M. Duinmaijer B.V., wat leidde tot de oprichting van Bouwcombinatie De Rijp B.V.

Duurzaamheid
De nieuwe woningen voldoen aan de laatste duurzaamheidsnormen en zijn uitgerust met een bodemwarmtepomp als verwarmingssysteem. Huiseigenaren hadden tevens de mogelijkheid om te kiezen voor zonnepanelen, maar vanwege het beschermde dorpsgezicht zijn deze elders geplaatst. Daarnaast zijn de gevels voorzien van thermisch verduurzaamd hout. Dit type hout heeft een speciaal behandelingsproces ondergaan om betere weerstand te bieden tegen weersinvloeden en biologische aantasting. Het thermisch verduurzamen van hout is een milieuvriendelijke benadering omdat er geen chemische behandelingen worden toegepast.

Gezamenlijke sponsoring
Na de oplevering van de woningen restte er nog één taak: het herstellen van het tuinmuurtje rond het Jozefpleintje naar zijn oorspronkelijke staat. Aangezien de coöperatie niet langer over de benodigde financiële middelen beschikte, nam Bouwcombinatie De Rijp B.V. het heft in handen. Er werd contact opgenomen met alle onderaannemers en gezamenlijk werd de klus geklaard. Naast financiële sponsoring hebben diverse partijen ook materieel én personeel ter beschikking gesteld om het tuinmuurtje te realiseren. Op het Jozefpleintje prijkt nu een prachtig muurtje met een afwerking in de oude stijl. De oplevering markeerde het einde van een uniek project in het idyllische De Rijp!

Met dank aan:
Bouwcombinatie De Rijp B.V.:
-Mercuur Bouw B.V.
-Piet Groen Projecten B.V.
-Aannemersbedrijf M. Duinmaijer B.V.​​​

Veerman De Rijp
Metselbedrijf Taams
Installatiebedrijf Dekker BV
Steba Electro
Zwart Infracare BV
BOUWBURO rood-hart


Foto’s: Tazama / Marco van Ammers Fotografie

Meer info en foto's van dit bijzondere project vindt u op onze projectpagina Plan Jozefschool.

Foto's (5)

Meer nieuws