Onthulling kunstwerk “Wind in de Zeilen”

Onthulling kunstwerk “Wind in de Zeilen”

Volgende week voltooien we onze werkzaamheden aan de Wester Ven, het nieuwbouwproject dat in Volendam ook wel bekend staat als “Oude Seinpaal.” Afgelopen woensdag vond hier al een feestelijke gebeurtenis plaats, toen wethouder Marisa Kes het door Rob Cerneus vervaardigde kunstwerk “Wind in de Zeilen” onthulde.

De kunstenaar verwijst in zijn werk naar het Volendamse vissersverleden en weerspiegelt tevens de sportieve trots van het dorp, door het voorste zeil in de vorm van een bal weer te geven. Hiermee symboliseert het kunstwerk de twee eerdere doeleinden van de locatie: een baken voor vissers en thuishaven van populaire sportteams als HV KRAS/Volendam en Kras Boys. Met “Wind in de Zeilen” blijft de historie zichtbaar aan de gevel van het gloednieuwe complex.

Wij hebben dit project mogen realiseren voor Stichting Woningbeheer De Vooruitgang. Het complex omvat 54 duurzame (sociale) huurappartementen, bedoeld om jongeren toegang te bieden tot betaalbare woonruimte. Binnenkort delen we uitgebreidere informatie over de innovatieve en duurzame oplossingen die we hebben toegepast in dit project.

Check hier onze projectpagina Oude Seinpaal.


#MercuurGroep #Kunst #DakBovenJeHoofd #Woningbouw #Nieuwbouw#Duurzaam #SocialeHuur #Volendam #WesterVen #Seinpaal #RobCerneus

Foto's (4)

Meer nieuws