Winkelcentrum Weidevenne in Purmerend krijgt er een Action XL filiaal bij. Daarvoor maken 5 bestaande winkels plaats. De komst van het Action filiaal vraagt om flinke (ver)bouwwerkzaamheden, complex ondergronds infrawerk, onorthodoxe werktijden en bovenal feilloze afstemming en coördinatie met betrokken NUTS-bedrijven. Mercuur Groep gaat de uitdaging aan!
 
Meerdere aannemers deden mee in de aanbesteding, maar Mercuur nam de opdracht mee naar huis. Op basis van beste prijs, uitvoeringsplanning  en coördinatie met derden is de opdracht ‘Verbouw en uitbreiding winkelcentrum Weidevenne’ gegund aan Mercuur Bouw. Daar zijn we best trots op!
 
Wij zitten op dit moment volop in de voorbereidende fase, hoewel door derden alle leidingen van diverse NUTS partijen al worden omgelegd door middel van gestuurde boringen. Dit is nodig, want het hele tracé ligt op de plek waar de uitbreiding van de Action komt. Mercuur verzorgt de coördinatie in samenspraak met Pyloon Vastgoed Management (die tevens de directievoering doet) en overige betrokken partijen om te zorgen dat alles goed en tijdig wordt uitgevoerd. 

Na de kerstvakantie is het riool aan de beurt. Het HWA- en VWA-riool wordt omgelegd en dat is geen kleine ingreep. Beide rioleringen bevinden zich in de in- en uitrit van het winkelcentrum en liggen bovendien op meer dan 3 meter diepte met inspectieputten. Veiligheid gaat boven alles, daarom gaan we op deze diepte aan de slag met sleufkisten.
 
We doen er alles aan om het winkelcentrum bereikbaar te houden, maar het tijdelijk afsluiten van de toegangsweg — op een aantal vooraf bepaalde momenten met de opdrachtgever — is onvermijdelijk. Op twee momenten moet de weg dicht, maar dat doen we pas na december wanneer de grootste winkeldrukte voorbij is. Op die momenten werken we ’s nachts in ploegendienst zodat de volgende dag het winkelcentrum weer bereikbaar is. Ook plaatsen we dan tijdelijk een verkeersinstallatie met stoplichten voor een zo optimaal mogelijke toegankelijkheid voor leveranciers, winkeliers en bezoekers. 
 
Is de riolering eenmaal aangepast, dan gaan we aan de slag met de realisatie van een kelder en betonnen kabelgoot voor het nieuwe NUTS tracé. Een interessant onderdeel van het werk, die voorafgaat aan heiwerk en het plaatsen van een damwand. De kabelgoot wordt flink: 2,5 meter breed en 1 meter diep. De goot zal onder de aanbouw en uitbouw van de Action winkel komen te liggen. Hierin liggen straks kabels en leidingen opgeslagen voor de stroom- en watervoorziening en het data- en internetverkeer voor winkels in het gehele winkelcentrum. 
 
Met het betonwerk zijn we nog zo’n 10 weken bezig en wat daarop volgt is de plaatsing van de staalconstructie met prefab HSB elementen van de aanbouw. Vervolgens brengen we de gehele gevelplint - van circa 60 meter - 3 meter naar voren en brengen daarin nieuwe aluminium kozijnen in aan. 
 
Wat betreft de oplevering: dat is een uitdaging. Retailers openen immers liever gister dan vandaag hun winkels. Om het tempo op te voeren werken we gelijktijdig aan de aanbouw en uitbouw. Naar verwachting leveren we de casco uitbreiding in Q3 van 2023 op.

Meer nieuws

Mercuur wint aanbesteding verbouwing en uitbreiding winkelcentrum Weidevenne!

Mercuur wint aanbesteding verbouwing en uitbreiding winkelcentrum Weidevenne!

Mercuur wint aanbesteding verbouwing en uitbreiding winkelcentrum Weidevenne!

Mercuur wint aanbesteding verbouwing en uitbreiding winkelcentrum Weidevenne!

Politie keurmerk veilig wonen