Deze week ronden we het werk af bij de Dolomieten. Zo heet het Amstelveense wooncomplex van woningstichting Eigen Haard, dat in totaal 91 woningen heeft. Veel bewoners van deze flats vallen in de hogere leeftijdscategorie of zijn minder valide. Om de toegankelijkheid van de galerijen te verhogen brachten we in het gehele complex nieuwe vloeren aan. 

Bij toegankelijkheid denk je aan gelijke vloeren zonder drempels of obstakels. Dat hebben we bereikt door met een nieuwe vloer het hoogteverschil tussen bestaande vloeren en drempels zo klein mogelijk te maken. Het is een kunststof vloer geworden, die bestaat uit losse delen die we op kunststof vloerpotten bevestigen. Het mooie aan dit vloersysteem is dat het demonteerbaar is. Zo kunnen we bij reparatieverzoeken heel makkelijk een deel van de vloer los maken. Ook maakten we verwijderbare goten zodat de houten kozijnen eenvoudig onderhouden kunnen worden. Omdat de vloer hoger is komen te liggen hebben we de balustrades daarop aangepast. Bovenop het bestaande hekwerk hebben we een nieuw stuk leuning bevestigd om de nodige extra hoogte te creëren. 

Mercuur Bouw verhoogt al bijna een decennium de toegankelijkheid van wooncomplexen. We zijn er goed in, werken volgens strakke planningen en houden rekening met zowel de wensen van de woningcorporatie als die van de huurder. Jaarlijks voltooien we zeker 3 projecten waarbij het gehele wooncomplex wordt aangepast om de toegankelijkheid te bevorderen.

Meer over toegankelijkheid leest u op onze pagina 'Wonen en Leefbaarheid'.

Meer nieuws

Mercuur optimaliseert toegankelijkheid wooncomplex Dolomieten

Mercuur optimaliseert toegankelijkheid wooncomplex Dolomieten

Mercuur optimaliseert toegankelijkheid wooncomplex Dolomieten

Politie keurmerk veilig wonen