Eerste paal voor medisch centrum De Graeff is geslagen!

Eerste paal voor medisch centrum De Graeff is geslagen!

Aan De Graeffweg 70 in Purmerend, heeft Mercuur Bouw op woensdag 18 maart de eerste paal geslagen voor nieuwbouwproject medisch centrum De Graeff. Het perceel waarop wij bouwen, op de voormalige locatie van basisschool de Boemerang in Purmer-Noord, is samen gekocht door het medisch centrum en Intermaris, een woningcorporatie. Volgens de plannen zal Intermaris er 19 sociale huurwoningen gaan bouwen. In opdracht van medisch centrum De Graeff is Mercuur Bouw verantwoordelijk voor de complete nieuwbouw en coördinatie van het medisch centrum, maar exclusief de inrichting. Het gebouw wordt gerealiseerd met staal en prefab betonelementen. ETB Cas Sombroek en Schouten Techniek zijn verantwoordelijk voor alle installaties. Ons streven is om het pand op te leveren in februari 2021.

Een aanwinst voor de wijk, aldus wethouder Thijs Kroese
Wethouder Thijs Kroese (PvdA) van gemeente Purmerend is blij met het plan: ‘Dit is één van de locaties in de stad waar we nog kunnen bouwen. Het is hard nodig dat we kijken naar de plekken waar woningbouw mogelijk is, om iets te doen aan de woningnood in Purmerend. Ik ben blij dat het traject met de omwonenden goed is verlopen en dat we hier nu niet alleen sociale huurwoningen, maar ook een modern medisch centrum aan de wijk kunnen toevoegen.’

Het medisch centrum is een verzamelgebouw voor diverse zorgaanbieders. Er komt een apotheek, 5 huisartsen, fysio- en oefentherapeuten, podoloog, diëtiste, psycholoog, bloedafname en thuiszorg.

Meer nieuws