Afbouw Plan van Dis gaat binnenkort van start!

Afbouw Plan van Dis gaat binnenkort van start!

Op de bouwplaats van Plan van Dis gebeurt een heleboel deze weken. Inmiddels baden de aangebrachte dakpannen en zonnepanelen in de warme nazomerzon en is het glas in de woningen geplaatst. Met de wind- en waterdichte status kunnen we op korte termijn starten met de afbouw. We zijn zeer tevreden, het tempo zit er bij ons team goed in. Vanuit de lucht maakten we prachtige foto’s waarop de ontwikkeling van de nieuwe wijk goed te zien is.

‘Wat ons betreft is de koper echt koning, binnen reële kaders uiteraard.’
De afgelopen periode is veel aandacht besteed aan de koperswensen. Intensief contact met de nieuwe bewoners van Plan van Dis leverde een duidelijk beeld op van hun droomhuis. Veel koperswensen zijn inmiddels in vervulling gegaan. Van gevelaanpassingen tot het plaatsen van raamhorren, van de realisatie van een kelder tot het aanpassen van de kozijnen. Frank Klukhuhn ontfermt zich over de kopersbegeleiding bij dit project: “Wat ons betreft is de koper in dit proces echt koning, binnen reële kaders uiteraard.”

We gaan 140 meter diep voor de aanleg van de bodemwarmtepomp
Alle woningen worden uitgevoerd met een bodemwarmtepomp-installatie. Een warmtepomp verwarmt de woning en zorgt voor warm water. Door warmte uit de bodem te halen maakt de installatie bruikbare energie. Duurzame energie dus! Afgelopen week is er tot 140 meter diep geboord voor de aanleg van de bodembronnen.

‘Potdekselen’ zet Broeker stijl extra kracht bij
Op dit moment werken we aan de realisatie van de gevelbekleding die wordt uitgevoerd in oorspronkelijke Broeker stijl. Deze stijl zetten we extra kracht bij door de ‘potdekselstijl’ toe te passen. ‘Potdekselen’ is het over elkaar heen leggen van platte materialen zoals in dit geval planken. Er wordt dan geen gebruik gemaakt van geprofileerde delen, maar de delen worden op elkaar aangebracht, vergelijkbaar met het plaatsen van dakpannen. Het geeft de woningen een stoere en authentieke uitstraling.

Voorbereiding voor aanleg nutsvoorzieningen in volle gang
Van Geemen is bij dit nieuwbouwproject verantwoordelijk voor het grondwerk. Zij plaatsen tijdelijke bruggen en dammen ter voorbereiding van de aanleg van water en elektra. Eind november worden de nutsvoorzieningen aangelegd.

Er zijn nog enkele woningen beschikbaar
Wie droomt van ultieme rust en ruimte, hoeft niet verder te zoeken. Er zijn nog enkele vrijstaande woningen te koop in Plan van Dis. Alle woningen liggen aan doorgaand vaarwater en bovendien is de buurt ideaal gelegen op slechts 10 km van Amsterdam.

Wilt u meer weten?
Voor meer informatie kunt u bellen met Mercuur Projecten of Hoekstra & van Eck Makelaars, kantoor Monnickendam.

Mercuur Projecten
E-mail: andre@mercuurbouw.nl
Telefoon: 06 53 100 650

Hoekstra & van Eck Makelaars Monnickendam
Bezoekadres:
Kerkstraat 64
1141 BJ Monnickendam
E-mail: monnickendam@hoekstraenvaneck.nl
Telefoon: 0299-654000.

Meer nieuws