Mercuur Zorgbouw, zorgvuldig bouwen voor zorginstellingen

Mercuur Zorgbouw BV is gespecialiseerd in het (ver)bouwen en onderhouden van zorginstellingen zoals ziekenhuizen, klinieken, praktijken, apotheken, verzorgingstehuizen en revalidatiecentra. Samen met stakeholders creëren we veilige en toekomstbestendige woon/werkomgevingen waar de best mogelijke zorg kan worden verleend. Daarin bieden wij een totaaloplossing; van advies en concept tot en met engineering en realisatie – desgewenst inclusief correctief en planmatig onderhoud.

De zorg is een dynamische sector waar technologische ontwikkelingen, nieuwe regelgeving en veranderende behoeften door met name vergrijzing continue vragen om (bouwkundige) aanpassingen. Daarbij zorgt de werkdruk ervoor dat beschikbare zorgcapaciteit optimaal moet kunnen blijven draaien. De patiënt gaat altijd voor – letterlijk en figuurlijk!

Unieke knowhow van zorgbouw
Door jarenlange ervaring in het (af)bouwen en renoveren van onder andere OK’s, IC’s, MRI-ruimten en cleanrooms, beschikken wij over unieke knowhow m.b.t. (ver)bouwen in en van medische omgevingen. Rekening houden met zaken als infectiepreventie, luchtdruk-hiërarchieën, magnetisme en radioactiviteit is voor onze professionals bijna dagelijkse kost. We weten per ruimte aan welke classificaties de afwerking moet voldoen en handelen daarnaar. Ons team is deskundig, denkt mee én vooruit.Minimale overlast, optimale communicatie
Patiënten en bewoners in zorgcentra zijn kwetsbaar. En zorgverleners willen focussen op hetgeen waar ze goed in zijn; het bieden van de best mogelijke zorg. Daarom streven wij naar minimale overlast voor beide partijen. Mercuur Zorgbouw verdiept zich in de interne processen en regels van uw zorgorganisatie en implementeert deze in die van ons. We willen weten waar en wanneer de zorg wordt verleend en plannen onze werkzaamheden daar omheen. Andersom geldt hetzelfde; wij communiceren met u waar en wanneer vaklieden in actie komen. Daarbij zijn we altijd herkenbaar als Team Mercuur en respecteren we de privacy en emoties van patiënten, bewoners en bezoekers.Streven naar duurzaam zorgvastgoed
Bij Mercuur Zorgbouw geloven we in duurzaam bouwen. Vanzelfsprekend zoeken we daarin altijd naar energiebesparende oplossingen en steeds vaker maken we gebruik van circulaire materialen. Maar ‘duurzaam bouwen’ betekent ook dat we streven naar zorgvastgoed dat optimaal aansluit op de huidige zorgvraag en woonwensen én toekomstige eisen van patiënten, bewoners en zorgverleners. Die behoeften brengen we vooraf goed in kaart en realiseren we met maximale aandacht voor functionaliteit, (brand)veiligheid en (prijs)kwaliteit.
 

Meer weten over Mercuur en (ver)bouwen in de zorg?

Neem vrijblijvend contact op met:
 

 

Lau Kok


Projectleider / Partner
Mercuur Zorgbouw BV

Mobiel: 06-20776210
E-mail: l.kok@mercuurgroep.nl

 

Rik de Vries


Projectleider / Partner
Mercuur Zorgbouw BV

Mobiel: 06-51488181
E-mail: r.devries@mercuurgroep.nl

Politie keurmerk veilig wonen