Van een losse tegel in Villa Leidschendam naar complete dakrenovatie

Van een losse tegel in Villa Leidschendam naar complete dakrenovatie

Airco en Elektra, een elektrospecialist uit Volendam, heeft een vaste klant in Leidschendam. Tijdens een klus kwam de losse tegelvloer kwam ter sprake. Chris de Boer (directeur Mercuur Bouw): “Dick Hansen, eigenaar van Airco en Elektra, belde Mercuur Bouw met de vraag of wij misschien tijd hadden om het probleem met de tegelvloer op te lossen. We besloten het werk aan te nemen.”

Het bleek een aimabel koppel te zijn, op pensioengerechtigde leeftijd al. We spraken met ze, en de losse tegelvloer bleek niet het enige punt van irritatie. Ook de verouderde dakpannen waren al lange tijd een doorn in het oog. Chris: "Na een korte blik op het dak zagen we: hier is sprake van flink achterstallig onderhoud. Je zag de warmte bij wijze van spreken het dak uit vliegen." De energierekening bleek inderdaad torenhoog en de isolatiewaarde van het dak extreem laag. We adviseerden een grondige dakrenovatie. Een handdruk volgde spoedig, we kregen groen licht voor een complete dakvernieuwing.

Met een gedegen plan van aanpak startte Mercuur Bouw zo’n 8 weken voor de bouwvak met het verwijderen van alle pannen en dakplaten. Het dak was allesbehalve rechttoe rechtaan. Zo waren er verschillende dakkapellen, die zijn gerenoveerd en voorzien van nieuw zink. Het nieuwe dak is geheel voorzien van een nieuwe, dikke isolatielaag en alle dakplaten en pannen zijn vernieuwd. En vanwege nieuwe dakafmetingen moesten de bestaande dakgoten worden verbreed. Inmiddels is het dak is gereed en klaar voor de winter - op een nalevering van een aantal pannen na. Chris: “Ik ben ervan overtuigd dat we met deze dakrenovatie de bewoners écht hebben geholpen de energierekening flink te verlagen. Dankbaar werk!”

Meer nieuws