Mercuur Bouw uit Purmerend is een jong en snel groeiend bedrijf. In 1998 in Volendam opgericht, anno 2019 met meer dan 30 vaste werknemers en een vast team van zelfstandige professionals is Mercuur Bouw een betrouwbare bouwpartner die op omvangrijke projecten in hoog tempo kan presteren. Onze compacte organisatie maakt ons uiterst flexibel – een eigenschap die naadloos aansluit op de behoeften van de huidige markt.

Ons mooie en groeiende portfolio vraagt om een extra kracht, namelijk een gemotiveerde Uitvoerder Nieuwbouw. Ben jij een Uitvoerder met een 10 voor organiseren, plannen en communiceren? Heb je daarnaast een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vind je veiligheid belangrijk? Dan hebben wij een interessante baan voor jou!

Wat ga je doen?
Als Uitvoerder bij Mercuur Bouw realiseer jij projecten die variëren in complexiteit, diversiteit of locatie. Het betreft met name nieuwbouwprojecten voor bijvoorbeeld Verenigingen van Eigenaren, gemeenten, vastgoedbeheerders, maar ook particulieren. Projecten bevinden zich met name in Noord-Holland.

Als uitvoerder nieuwbouw heb je de dagelijkse leiding over grote en kleine bouwprojecten. Je zult een bouwproject vanaf het begin tot aan de oplevering begeleiden. Je bent verantwoordelijk voor de technische controles, planning, bouwadministratie en organisatie van werkzaamheden, je draagt zorg over het team en bent eerste aanspreekpunt voor alle bouwpersoneel, leveranciers en belanghebbenden. Als manager van de bouwplaats en onderdeel van het projectteam zorg je voor het uitdragen van het beleid in het kader van kwaliteit, welzijn, veiligheid en gezondheid. 

Jij regelt dat alles perfect blijft lopen; jouw planning klopt altijd, je medewerkers staan op het juiste moment op de juiste plek en je logistieke proces is tiptop op orde. De benodigde bouwmaterialen zijn op tijd aanwezig en direct in te zetten.

Jouw profiel
Je beschikt over MBO werk- en denkniveau en je hebt bij voorkeur de nodige vlieguren gemaakt als uitvoerder. Zonder moeite schakel jij van onderaannemer naar projectleider en weer naar een uitvoerend medewerker op de bouwplaats. Verder ben je resultaatgericht en besluitvaardig. Je bent en blijft op zoek naar verbetering (LEAN) van de bedrijfsvoering en weet kansen goed te benutten. Daarnaast beschik je over kennis en ervaring op het gebied van bouwprocessen en -methodieken.

Ben je een starter? Ook dan ben je van harte welkom. Wij zien dan wel graag dat je met stages kunt aantonen dat je een duidelijke visie hebt op dit vakgebied en successen hebt geboekt. 

Bij voorkeur breng je mee

 • Ruime kennis en ervaring m.b.t. voorbereiding en uitvoering van bouwprojecten
 • Een bouwkundige opleiding
 • Een MBO werk- en denkniveau
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Je hebt een flexibele instelling en bent een uitstekende planner
 • Kennis van Autocad, Word en Excel
 • Rijbewijs
 • Kennis van BIM is een pré!


Wij bieden jou

 • Werken bij een modern en gezellig bouwbedrijf, binnen een team van loyale collega’s
 • Marktconform salaris
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden 


Werken bij Mercuur Bouw
Werken bij Mercuur Bouw betekent werken in teamverband in een nuchtere, maar professionele omgeving. Toegegeven: bij ons is het hard werken, maar met ruimte voor humor en plezier. Wij verwachten een hoge mate van inzet van onze mensen, maar geven in ruil daarvoor prima werkomstandigheden en vertrouwen in ieders competenties.

Zowel de individuele medewerker als het team krijgen veel verantwoordelijkheid en bevoegdheden; samen zetten we ons iedere dag in voor onze opdrachtgevers. Als je werkt bij Mercuur Bouw ben je open en eerlijk, betrouwbaar en een teamplayer. Je zet je niet alleen in voor jouw individuele score, maar des te meer voor het gezamenlijke eindresultaat. Bij Mercuur Bouw werken we samen aan een duurzame toekomst.

Ben je gemotiveerd om ons team te versterken?
Mail je motivatie + CV dan naar Chris de Boer: chris@mercuurbouw.nl. Bij vragen staan we je uiteraard graag te woord. Wij zijn bereikbaar op 0299-321010. 

Meer nieuws
Politie keurmerk veilig wonen