Josh Steenbeek, ooit een leergierige stagiair bij Mercuur Bouw, loopt vandaag de dag met een hightech mobiele scanner door onze nieuwbouw- renovatiepanden. Josh is eigenaar van Momaso (wat staat voor Mobile Mapping Solutions) en onderhoudt nog een zeer warm contact met ons bedrijf. We zijn blij met elkaar, verlenen onderling diensten waar we beiden beter van worden. Op diverse projecten van Mercuur Bouw meet Momaso met zijn mobiele 3D scanner - waarvan er nog maar 3 in Nederland zijn - gebouwen in, tot op de millimeter nauwkeurig. Op die manier krijgen we een perfect overzicht van het gebouw. 
 
“Deze manier van werken is echt ongekend"

Chris de Boer (directeur bij Mercuur Bouw) vertelt er razend enthousiast over: “Deze manier van werken is echt ongekend. Zoals heel bouwend Nederland weet, brengt de nieuwe Wet Kwaliteitsborging (Wkb) nogal wat veranderingen met zich mee met ingang van juli volgend jaar. Dan zijn opdrachtgevers en aannemers verantwoordelijk voor de geleverde kwaliteit. Met de 3D laserscans die Momaso op 3 verschillende momenten maakt op de projecten kunnen we een compleet gebouw documenteren. Tijdens ruwbouw, afbouw en na oplevering. Met dat digitale document is onze kwaliteitsborging waterdicht. Maar ook: als er na oplevering bijvoorbeeld door lekkage reparaties of revisies moeten worden uitgevoerd, is exact te zien waar we moeten zijn. 
 
Bij theater de Purmaryn in Purmerend bijvoorbeeld, waar we nu bezig zijn in het backstage gebouw, vonden we asbest. Dat wisten we op voorhand niet. Normaliter moet de tent dan dicht totdat het asbest is opgeruimd en ligt het werk stil. Nu konden we dankzij de gemaakte 3D scans digitaal verder, een locatiebezoek bleek niet nodig. Via Teams namen we in bouwteam alle mutaties door. Geweldig!”
 

Leuk om te weten: met de VLX scanner kan Momaso 8 tot 10 keer sneller data verzamelen op locatie in vergelijking met een statische scanner. 

 


Bovenstaande video is gemaakt tijdens de realisatie van Sportcampus ETB Sombroek.

Meer zien?
Tijdens een interview door Business Vision met Chris de Boer en Josh Steenbeek praten de heren uitgebreid verder over de voordelen van het 3D inmeten met behulp van laserscannen. Bekijk het volledige interview via deze link.

Meer nieuws
Politie keurmerk veilig wonen