De Circulair Ondernemen Challenge is een initiatief van De Rabobank om ondernemers te helpen om hergebruik van grondstoffen te stimuleren en de aarde minder uit te putten. Oftewel: circulair ondernemen. Mercuur Bouw is zich sterk bewust van de noodzaak van circulair ondernemen en daagt zichzelf uit om op zoek te gaan naar circulaire businessmodellen binnen de organisatie. Een mooie reis vinden we zelf, waarvan de kick-off vorig jaar in oktober was. Inmiddels hebben we de challenge met alle deelnemers van de regio Noord-Holland afgesloten met een inspirerend event en een eindpresentatie.

Bedrijfsbezoek van KPMG
We zijn tijdens de challenge onder andere intensief bezig geweest met een bedrijfsbezoek van KPMG, één van de ondersteunende partners van de Challenge. Samen met hen brachten we Mercuur’s circulaire kansen in kaart en werkten we toe naar de eerste workshop op 9 december. In deze workshop werkten we in vier stappen ons gekozen idee uit naar een concreet actieplan. Om kennis en ervaring te delen, besteedden we deze dag samen met de andere deelnemers en de externe deskundige partners De Rabobank, KPMG, Rabo Lease, MVO Nederland en de provincie Noord-Holland. Het was een waardevolle en boeiende dag!

Het einde van de Challenge is het begin van iets groters
Na december volgde er in januari 2020 nog een workshop waarin de nadruk lag op het aanscherpen van ons idee. Vervolgens zijn we in maart aangekomen op de eindbestemming van de Challenge en hebben we ons circulaire idee gepresenteerd. Vanzelfsprekend is het eind van de challenge slechts het begin van de échte uitdaging: het daadwerkelijk in de praktijk brengen van ons circulair businessmodel of circulaire product. 

Over de inhoud van ons circulaire idee en onze toekomstplannen naar aanleiding van de Circulair Ondernemen Challenge houden we u op de hoogte!

Meer nieuws
Politie keurmerk veilig wonen