Mercuur Projecten ontwikkelt 10 villa’s en 5 appartementen in Broek in Waterland

Mercuur Projecten ontwikkelt 10 villa’s en 5 appartementen in Broek in Waterland

Mercuur Projecten ontwikkelt, bouwt en verkoopt dit jaar 10 riante woningen en 5 sociale huurappartementen in het karakteristieke dorp Broek in Waterland. Aan de Doctorandus J. Van Disweg verrijst begin 2020 een nieuwe woonwijk, omgeven door vele strekkende meters weiland en water en op slechts een half uurtje trappen van Amsterdam of Volendam. Het beste van beide werelden! De woningverkoop start omstreeks mei/juni 2019.

Een memorabel moment
Na een intensief traject van bestemmingsplanwijziging tot aanvraag omgevingsvergunning was het eind februari 2019 zover: het bouwrijp maken is gestart. Er wordt een ruime laag ophoogzand aangebracht om de zetting van het weiland te bewerkstelligen.

Uniek en volledig in ‘Broeker' stijl
Architectenbureau w3 uit Broek in Waterland heeft de woningen ontworpen in de typische 'Broeker' bouwstijl, iedere woning heeft zijn eigen unieke uitstraling en kleur. De woningen zijn aan de ene kant gelegen aan de Doctorandus J. Van Disweg vanwaar je uitkijkt over de weilanden richting Overleek en aan de andere kant langs Het Dee, een idyllische doorgaande vaarroute. De kavels zijn ruim van opzet en iedere koopwoning heeft twee eigen parkeerplaatsen.

Toen een schippersdorp, nu een woonoase
Broek in Waterland was al vroeg welvarend en was oorspronkelijk een schippersdorp. In de zeventiende en achttiende eeuw trokken veel Amsterdamse reders, kapiteins en rijke kooplieden naar Broek. Met de graanhandel op de Oostzee werden de bewoners stinkend rijk. Het dorp werd in 1811 zelfs vereerd met een bezoek van Napoleon Bonaparte. Het oudste gebouw van Broek is de Hervormde Sint-Nicolaaskerk, afgebrand in de 80-jarige oorlog. In 1628 is deze herbouwd en is vandaag een plek vol geschenken van gefortuneerde zeventiende-eeuwse Broekers.

Heeft u interesse in één van de woningen?
Lees hier meer over het plan of neem dan contact op met van Hoekstra & Van Eck Makelaars: 0299-654000 / monnickendam@hoekstraenvaneck.nl.

Foto's (4)

Meer nieuws