De backstageruimte van Theater de Purmaryn wordt door Mercuur Bouw volledig gerenoveerd. En die is groter dan u denkt. Het is een gebouw met 3 bouwlagen, gelegen aan de Kerkstraat in Purmerend. De werkzaamheden bestaan uit het verbouwen en herindelen van de diverse ruimtes in het theater zoals de personenlift, de kleedruimtes, toiletruimtes, kantoren en de artiesten foyer. Daarnaast verzorgen we aanpassingen aan de gevels, het nieuw isoleren van het dak met warmtepompen en het (her)plaatsen van alle nieuwe installaties.

Met 3D scans brengen we compleet gebouw in kaart
“De indeling van het gebouw is complex”, zegt Chris de Boer (directeur Mercuur Bouw). “Er zijn veel ruimtes met verschillende afmetingen, gangen en overlopen en ook vind je er meerdere op- en afgangen. We gebruikten een 3D laserscan om alle ruimtes tot op de millimeter nauwkeurig in te meten. Die scans hebben we nog een keer gemaakt toen de herindeling en plaatsing van de installaties gereed was, zodat later precies is terug te zien waar alles zit. Ontzettend waardevol bij eventuele revisies én om de kwaliteit te borgen, in het kader van de nieuwe Wet Kwaliteitsborging."Deadline september i.v.m. heropening theaterseizoen
Het lijkt erop dat het theaterseizoen eind september weer van start kan gaan. Dat betekent voor ons dat er enige druk op de planning ligt. We zorgen ervoor dat we de begane grond vóór 10 september opleveren zodat geplande voorstellingen na 26 september weer kunnen aanvangen. Aan het einde van het jaar moeten de 1e en 2e verdieping gereed zijn.

Op de website van Theater de Purmaryn, zegt directeur Tommie van Eck: 'In deze tijd waarin we pauze moeten nemen, maken we van de nood een deugd en zijn we blij dat we onze artiesten en lokale culturele gezelschappen vanaf september weer mogen ontvangen in een professionele backstage ruimte, voor het eerst door een artiesteningang.’ Mercuur Bouw voert dit werk met veel plezier uit. Chris: “We zijn absoluut trots dat we deze opdracht mogen uitvoeren, het is een mooie en dankbare klus,” meent Chris.

De renovatie voeren we uit in opdracht van gemeente Purmerend. 


Hoofdafbeelding:  De Purmaryn
Afbeeldingen + video: Momaso 

Meer nieuws

Mercuur dik op schema renovatie backstageruimte Theater Purmaryn

Mercuur dik op schema renovatie backstageruimte Theater Purmaryn

Mercuur dik op schema renovatie backstageruimte Theater Purmaryn

Mercuur dik op schema renovatie backstageruimte Theater Purmaryn

Politie keurmerk veilig wonen