Een goed begin van het einde van het jaar! Op de laatste vrijdag voor de kerstvakantie tekende Mercuur Bouw de overeenkomst met woningcorporatie Intermaris voor de realisatie van 19 sociale huurwoningen in Purmerend. Het gaat om een nieuw wooncomplex aan de Graeffweg dat straks woonruimte biedt aan zowel starters als senioren. De oppervlakte van de woningen varieert van 55 tot 69m2. Begin 2021 vangt Mercuur Bouw aan met de werkzaamheden en naar verwachting is de oplevering begin 2022. 

Bouwperceel is ons bekend
Op de locatie waar de nieuwe sociale huurwoningen worden gerealiseerd, was voorheen basisschool De Boemerang gevestigd. Het perceel is samen gekocht door Intermaris en Medisch Centrum De Graeff. In het voorjaar van 2020 sloeg Mercuur Bouw de eerste paal in de grond voor de bouw van Medisch Centrum De Graeff, een verzamelgebouw voor diverse zorgaanbieders. Destijds werd door Intermaris al gesproken over bouwplannen voor huurappartementen, we zijn blij dat deze plannen nu definitief zijn gemaakt.  

Plan biedt soelaas bij woningkrapte starters en senioren
Intermaris is blij dat de start van de bouw aanstaande is. Han Leurink, directeur Wonen & Vastgoed van Intermaris: ‘De woningnood is groot en er is veel vraag naar dit type woningen. Compact, niet te ver van het centrum en met voorzieningen in de buurt. De vergrijzing zorgt voor een toename van kleinere huishoudens. Ouderen wonen vaak in een woning die hen niet meer past, doordat er simpelweg te weinig betaalbare huurappartementen zijn. Ook starters kunnen maar moeilijk een huis vinden. Wij willen ook deze groepen goede, betaalbare woningen aanbieden.’


Lees ook:
Eerst paal voor Medisch Centrum De Graeff is geslagen!
 

Meer nieuws
Politie keurmerk veilig wonen