Mercuur Bouw biedt bewoners Schumannflat en Monnetflat in Uithoorn veilige en toegankelijke galerijen

Mercuur Bouw biedt bewoners Schumannflat en Monnetflat in Uithoorn veilige en toegankelijke galerijen

In Uithoorn spannen we ons sinds enkele weken in voor de bewoners van wooncomplex de Schumanflat en Monnetflat. Veel bewoners van deze flats vallen in de hogere leeftijdscategorie of zijn minder valide. Voor deze kwetsbare groep had woningstichting Eigen Haard, onze opdrachtgever en eigenaar van de panden, de wens om de galerijen toegankelijker maken. Mercuur Bouw is sinds 2013 gespecialiseerd in het toegankelijk maken van wooncomplexen. Jaarlijks voltooien we zeker 3 projecten waarbij het gehele wooncomplex wordt aangepast om de toegankelijkheid te bevorderen. Dat doen we altijd in nauw overleg met woningstichting Eigen Haard. Ook voor de Schumannflat en Monnetflat in Uithoorn dacht Mercuur mee over mogelijke oplossingen en bood verbetervoorstellen die passen bij de locatie en het budget.

Van verzoek naar oplossing
Om het hoogteverschil tussen de vloer en de drempels zoveel mogelijk te minimaliseren, verhoogde Mercuur Bouw de galerijen door er een nieuwe, verhoogde vloer te leggen. Het is een kunststof vloer, bestaande uit losse delen, die we op kunststof vloerpotten bevestigen. De vloer is vooraf als 1 element in de fabriek op maat gemaakt, ter plaatse zagen we waar nodig de vloer bij. Vanwege het demonteerbare karakter is het mogelijk om bij toekomstige reparatieverzoeken eenvoudig een deel van de vloer los te maken.

Voor het verhogen van de leuningen bovenop de balustrades boden we woningstichting Eigen Haard 2 voorstellen. Optie 1 was om geheel nieuwe, hogere leuningen te leveren en te monteren. Optie 2 was om losse beugels aan de bestaande leuning te bevestigen waarop een nieuwe leuning gemonteerd kon worden. Eigen Haard koos voor de laatste optie. Die is goed uitgepakt, we zijn heel tevreden met het eindresultaat! We hopen natuurlijk van harte dat de bewoners onze mening delen.

Tot half januari 2021 zijn we nog bezig met het aanbrengen van de nieuwe vloer en leuningen van de woonflats in Uithoorn. Na oplevering zal ons team zich weer richten op andere woonpanden.

Meer nieuws