In dorpskern De Rijp bouwt Mercuur Bouw 13 nieuwbouwwoningen

In dorpskern De Rijp bouwt Mercuur Bouw 13 nieuwbouwwoningen

Zeven woningen en zes appartementen zijn in aanbouw in het dorpshart van De Rijp, allemaal in oorspronkelijke stijl en passend bij de cultuurhistorische kenmerken van het dorp. Alle betrokken bouwers zijn stevig verbonden met deze plek. Ze zijn óf gevestigd in De Rijp, óf hebben op deze plek hun eerste woordjes geleerd in de schoolbanken van de voormalige Sint Jozefschool. En hoewel Mercuur Bouw als bedrijf zijn roots elders heeft, stond de wieg van onze directeur Frank Klukhuhn in het dorp waar we nu bezig zijn.

Intensief voortraject
Al sinds 2016 is Mercuur Bouw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwbouwplan, in samenwerking met Aannemersbedrijf Duinmaijer B.V. en Bouwbedrijf Piet Groen. De uitvoering is in volle gang; op dit moment staan de tussenwanden en zijn de 1e verdiepingsvloeren geplaatst. Van woning 1 en 2 zit de kap erop, bij de eerste woningen zijn de kozijnen geplaatst en het lijmwerk van de begane grond appartementen is gereed. Naar verwachting hebben we voor de bouwvak op alle woningen de kappen geplaatst.

Dorpsherstel De Rijp
De herinvulling van het terrein is een initiatief van de Oudheidkundige Vereniging Het Schermereiland (OHV), dat weer leidde tot Dorpsherstel De Rijp. Dorpsherstel De Rijp is opgericht als een coöperatie. Dat wil zeggen dat een groep leden, bestaande uit omwonenden, potentiële woningeigenaren en leveranciers samen invulling en sturing geven aan het project. Een uitgebreid en zorgvuldig voortraject gaf invulling aan de herinrichting van het terrein aan de Kerkstraat. Daarbij is veel rekening gehouden met historische kenmerken en de wensen van de omwonenden.

Foto's: Marco van Ammers - Tazama

Meer nieuws