Grondige verbouwing Apotheek Monnickendam levert prachtig resultaat op

Grondige verbouwing Apotheek Monnickendam levert prachtig resultaat op

Mercuur Bouw werkte de afgelopen twee maanden aan de verbouwing aan Apotheek Monnickendam aan de Pierebaan 1. Het project is inmiddels opgeleverd. Onlangs blikte uitvoerder Thomas van Vlaanderen samen met de opdrachtgever terug op het uitvoeringsproces. Marlou van Gils (apotheker): “We zijn meer dan tevreden over Mercuur's aanpak. We bleven gewoon open tijdens de verbouwing, dat was natuurlijk best een uitdaging. Maar het team van Mercuur Bouw heeft er écht voor gezorgd dat we zo weinig mogelijk hinder hebben gehad van de werkzaamheden. Verder ziet het er geweldig uit, we zijn heel blij met het eindresultaat.”

Ruimtelijk ontwerp maakt collega’s blij
De apotheek heeft een compleet nieuwe indeling gekregen. Het was wat ‘hokkerig’ en kon efficiënter worden ingericht. De robot bijvoorbeeld, nam veel plaats in beslag. Het nieuwe interieurontwerp maakt van de apotheek één ruimte. Dat zorgt voor een ruimtelijke en overzichtelijke werkplek die fijn is voor zowel de patiënten als de apotheekmedewerkers. Een mooie verbetering!

Veel is vernieuwd
Mercuur heeft de oude vloer vervangen door een prachtige, strakke PVC vloer. Ook hebben we al het schilderwerk verzorgd en een nieuwe verwarmingsinstallatie geplaatst. Radiatoren hebben we daarbij verwijderd, het warmteklimaat van de apotheek wordt nu geregeld via de airco. Daarnaast is de apotheek in het geheel voorzien van nieuwe, sfeervolle LED verlichting.

Tijdens de uitvoering waren klanten ‘gewoon’ welkom
De wens van onze opdrachtgever was dat de apotheek open kon blijven tijdens de verbouwing. Daar hebben we voorzorgsmaatregelen voor getroffen en afspraken met elkaar gemaakt over het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden op of voor bepaalde tijden. Zo zorgden we ervoor dat we hoge aantallen decibellen met name in de vroege ochtend produceerden, of in de avonden of weekenden. En door middel van een houten constructie met daaraan vast een enorm bouwzeil scheidden we onze ‘bouwplaats’ van de medewerkers en klanten in de apotheek. Zo bleef het voor alle partijen een prettig bezoek aan de apotheek.

Meer nieuws