Onder een blauwe hemel knalde gistermiddag blauwe confetti toen wethouder Marisa Kes van gemeente Edam-Volendam de eerste paal sloeg voor nieuwbouwproject ‘Oude Seinpaal’. Samen met Fred de Boer (directeur-bestuurder De Vooruitgang), Chris de Boer (directeur Mercuur Bouw) en Frank Klukhuhn (directeur Mercuur Bouw). Een symbolisch startschot van de bouw van 54 sociale huurappartementen aan de Wester Ven in Volendam. Het nieuwe wooncomplex, dat betaalbare woningen biedt aan jongeren op de krappe woningmarkt in Volendam, wordt in 2023 opgeleverd. 

Mercuur Bouw realiseert dit project in opdracht van Stichting Woningbeheer De Vooruitgang op de locatie waar voorheen sporthal de Seinpaal stond. Al sinds 2018 is Mercuur Bouw gelinkt aan de voormalige sporthal. Op steenworp afstand van de huidige bouwlocatie realiseerden we, aangrenzend aan zwembad De Waterdam, een gloednieuwe Seinpaal ter vervanging van de oude. 

Stichting Woningbeheer De Vooruitgang verhuurt ruim 1.200 woningen, verspreid over alle wijken van Volendam. Daarmee bieden zij ruim 2.000 mensen een plek om betaalbaar, aangenaam en verantwoord te wonen. 


 

Meer nieuws
Politie keurmerk veilig wonen