De eerste 4 appartementen aan de Marnixkade 87 zijn deze week opgeleverd. Op dit project voor Eigen Haard renoveert Mercuur Bouw 24 sociale huurwoningen, verdeeld over 6 panden. Naar verwachting mogen de terugkerende bewoners in januari een kijkje nemen in hun compleet vernieuwde appartement, inclusief nieuwe keuken, nieuwe badkamer en toilet. De laatste woningen worden in april/mei opgeleverd.

» Bekijk foto's van renovatiewerkzaamheden Marnixkade

Energie-label A
De appartementen zijn zeer duurzaam gerenoveerd en gaan alle 24 van energielabel G naar A. Hiervoor heeft Mercuur Bouw bewust verregaande maatregelen getroffen. Zo zijn alle kozijnen vernieuwd en voorzien van HR++ glas, zijn alle wanden, vloeren, plafonds en daken optimaal geïsoleerd, heeft er funderingsherstel plaatsgevonden, is er mechanische afzuiging aangebracht en zijn er nieuwe CV-ketels geïnstalleerd.

Met het Convenant Energiebesparing Huursector hebben overheid, verhuurders en de Woonbond afspraken gemaakt over energiebesparing in de huursector. Als doel heeft men gesteld dat alle corporatiewoningen in 2020 het energielabel B of beter hebben. Op dit moment hebben deze gemiddeld energielabel D. Nog maar 18% van de woningen had in 2012 label B of hoger.

Meer nieuws
Politie keurmerk veilig wonen