Een update: over nieuwbouw Seinpaal en renovatie De Waterdam

Een update: over nieuwbouw Seinpaal en renovatie De Waterdam

Op 20 maart begonnen we officieel met de bouw van sporthal de Seinpaal. Er is in de tussentijd veel gebeurd, zowel met de verbouwing van de nieuwe sporthal als de grootschalige renovatie aan de binnenbaden van zwembad De Waterdam. De werkzaamheden lopen volgens planning; zoals het er nu naar uitziet leveren we in november een nieuwe sporthal op aan de Harlingenlaan in Volendam.

Voortgang Seinpaal
Op dit moment zijn we druk bezig met het opbouwen van de sporthal; in week 24 is gestart met het plaatsen van we de gevelbeplating en gaan onze mensen aan de slag met het stellen van de kozijnen en profielen voor de lijmers. De binnenwanden worden in deze fase van de bouwgebelijmd.

Sloop binnenbaden zwembad De Waterdam
Hoewel er bewust gekozen is voor het samenvallen van de renovatie van het zwembad met de nieuwbouw van sporthal De Seinpaal, zijn het twee afzonderlijke projecten. Toch gaan veel aspecten van de bouw hand in hand. Zo worden de installaties voor ventilatie, elektra en water van beide gebouwen binnenkort gekoppeld. Daarnaast loopt de gevel van de sporthal helemaal door en vormt straks één geheel met de gevel van het zwembad. De twee etablissementen hebben bij oplevering ook een gezamenlijke entree. De gedeelde ingang geeft behalve toegang tot het zwembad en de sporthal, tevens toegang tot de bar.

De sloop van de binnenzwembaden is in volle gang. Mercuur Bouw start volgende week met stelwerkzaamheden voor de nieuw te lijmen binnenwanden.

Meer nieuws