Onlangs maakten we in Purmerend foto's van de fundering die we hebben aangelegd voor de nieuwbouw van 19 sociale huurappartementen. Op dit moment zijn we alweer bezig met het lijmen van de binnenwanden. Het gaat snel! Het wooncomplex aan de Graeffweg wordt gebouwd op de voormalige locatie van basisschool De Boemerang. Het gaat om 15 tweekamerappartementen en 4 driekamerappartementen met een oppervlakte van 55 tot 69m2. De oplevering van de appartementen staat gepland voor begin 2022.

Deze zomer bereiken we het hoogste punt
Als de binnenwanden zijn gelijmd, leggen we daar bovenop de breedplaatvloeren om vervolgens de balkons en galerijen te plaatsen. En in dezelfde week brengen we de E- en W-installaties aan. Een aantal dagen zullen vervolgens in het teken staan van beton storten voor de vloer, in totaal circa 95 m3 beton. In juni brengen we metselwerk aan en we verwachten dat we in de zomer van 2021 het hoogste punt bereiken.

Duurzaam ontwikkeld en geschikt voor brede doelgroep
Mercuur Bouw is tevens verantwoordelijk voor het bouwkundige ontwerp en de realisatie van een liftschacht zodat het woongebouw kan worden voorzien van een lift. Daarmee biedt woningcorporatie Intermaris straks woonruimte aan zowel starters als senioren. Alle appartementen worden voorzien van stadsverwarming, vloerverwarming en zonnepanelen.

Op de plek waar we de sociale huurwoningen realiseren, heeft Mercuur Bouw in 2020 Medisch Centrum de Graeff gebouwd. In dit nieuwe pand zijn huisartsen, een apotheek en paramedische zorg gevestigd. Meer daarover leest u hier.
 

Meer nieuws

Bouw 19 sociale huurwoningen Graeffweg gaat razendsnel!

Bouw 19 sociale huurwoningen Graeffweg gaat razendsnel!

Bouw 19 sociale huurwoningen Graeffweg gaat razendsnel!

Bouw 19 sociale huurwoningen Graeffweg gaat razendsnel!

Politie keurmerk veilig wonen