Zaterdag 22 april vindt in Volendam de regionale Duurzaamheidsbeurs plaats. Maar liefst 50 specialisten komen naar Art Hotel Spaander om u te informeren over uiteenlopende zaken als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, waterzuivering, windenergie, afvalscheiding, hergebruik van materialen, streekfoodproducten en nog veel meer. In alle zalen van het hotel staan stands, terwijl op het parkeerterrein van Art Hotel Spaander de nieuwste modellen elektrische auto’s en fietsen worden getoond.

» Download plattegrond als PDF

De slogan is ‘noodzakelijk, inspirerend en winstgevend’. De beurs is gratis en opent om 10.00 uur. Om 11.00 uur opent Reinier van der Berg –weerman van RTL4 en specialist in klimaatverandering– de beurs. Om 13.00 uur vertelt gedeputeerde Jaap Bond over het belang van ieders betrokkenheid bij duurzaamheid. Reinier van den Berg en andere deskundigen geven in aparte zalen interessante presentaties. Andere deelnemers zijn onder andere natuurorganisaties, enthousiaste streekbewoners en innovatieve ondernemers zoals Mercuur Bouw!

Totaalbeurs
Op de beurs zijn stands in de categorieën: energie, hergebruik, voeding en natuur en mobiliteit. U ziet de nieuwste producten op het terrein van isolatie en krijgt van specialisten informatie over gebruik van nieuwe energiebronnen, zoals zon en wind. U wordt geïnspireerd door de kracht en smaak van streekproducten en het inkopen van 100% gerecyclede huis-tuin-en-keukenproducten. Het tegengaan van ‘plastic soep’, het laten repareren van kapotte spullen en het positieve effect van groen in uw omgeving. Kortom: een informatieve en gezellige totaalbeurs voor iedereen die iets wil bijdragen aan een beter milieu, wil besparen op energiekosten of zijn/haar duurzame bewustzijn wil vergroten.

Aanwezige standhouders
Energie: Aerotherm; Architectenbureau Wennekers; Bij ’t Vuur Elektra; BKS Spouwisolatie; Duurzaam-aan; Duurzaam bouwloket Purmerend, Beemster, Edam-Volendam; Electro 2000 Installatietechniek; Engberts Elektrotechniek; Libra; Mercuur Bouw; Sunforce; TIB W. Wouda; Van der Bron; Zonnepanelen Volendam.

Hergebruik: De Graaf Duurzaam en het Repaircafé Edam-Volendam.

Voeding en Natuur: Boeren en Buren; Beemsterlants varken de Rode Os; Eerlijk en Heerlijk Van Berge; Engberts Hoveniers; Kangen Water Nederland; Biologisch-dynamisch bedrijf Sonnevanck en Werkgroep Groen.

Mobiliteit: Dusseldorp BMW; Fietsenspeciaalzaak Ronald Schot; Herman Schilder Nissan; Louman Toyota; P. Ursem Mitsubishi en Hyundai; Ton Koning Tweewielers; Ton van Kuyk Volvo

Diverse: Boekhandel Het Leesteken; Het Rode Kruis; Milieudefensie; Rabobank Waterland.

Lezingen
In de Klipperzaal van Art Hotel Spaander zijn vanaf 13.00 uur diverse lezingen door bekende specialisten, zoals RTL4-weerman Reinier van den Berg en de enthousiaste ‘zwerfinator’ Dirk Groot.

Win een rondvlucht in een historisch watervliegtuig
Bezoekers van de beurs maken kans op een spectaculaire rondvlucht in een Catalina! De ‘Consolidated PBY-5A Catalina’ is een historische vliegboot uit 1941 en is zonder twijfel de mooiste nog vliegende Catalina ter wereld. De vlucht gaat over Marken, Waterland, Purmerend, Beemster en Edam-Volendam. Vanuit de lucht kunt u naast onze prachtige regio ook duidelijk de windmolens op de dijk bij Marken en de zonneweide Purmerend met 22.000 panelen zien.

U kunt zich ook inschrijven voor één van de vier rondvluchten die de Catalina zal maken. Het watervliegtuig stijgt op vanaf het IJsselmeer (achter Art Hotel Spaander). Meer informatie vindt u hier.

Organisatie
De regionale Duurzaamheidsbeurs wordt mede mogelijk gemaakt door Art Hotel Spaander, de deelnemende ondernemers en de betrokken gemeenten Purmerend, Edam-Volendam en Beemster.

Parkeren
Is het mooi weer? Doe eens duurzaam en kom dan op de fiets! Auto’s kunt u parkeren op het Marinapark, in Parkeergarage Centrum Volendam of op het parkeerterrein van Zorgcentrum Gouwzee/Nicolaashof.

Meer informatie
Meer weten over de Duurzaamheidsbeurs? Neem dan contact op met Wil Spanjer. Email: wilspanjer@quicknet.nl. Telefoon: 06-23204240. Facebook: duurzaamheidsbeurswaterland.

Meer nieuws
Politie keurmerk veilig wonen