Van de zolder naar de polder

1998 | Founding fathers
Het fundament van Mercuur Bouw is gelegd in 1998. Vóór die tijd spanden de toenmalige oprichters zich jarenlang in bij gerenommeerde renovatie-aannemers in Amsterdam. Hun ‘track record’ in verschillende bouwdisciplines was inmiddels dermate breed en diep dat het hen met glans lukte een eigen bedrijf op te richten: Mercuur Bouw. Met lef en keihard werken legden zij het fundament voor het Mercuur Bouw van nu.

2011 | Vers bloed
Vele jaren verder treedt in 2011 een jongere generatie toe tot de aandeelhouders/directie. Met ambitie en elan brengen zij volwassenheid in de professionaliteit van de organisatie en bouwen zij verder aan het succes. Het vernieuwde management zorgt voor een stevige groei, zowel in ervaring en theoretische knowhow als in de orderportefeuille. Tevens verschuift de focus van renovatie naar het worden van een allround bouwpartner, dus ook voor nieuwbouwprojecten.

2016 | Strategische verhuizing
Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis is de verhuizing in 2016 naar Purmerend. Met potentiële groei als uitgangspunt bouwde het van oorsprong Volendamse bedrijf in eigen beheer een nieuw pand aan de Polderweg op bedrijventerrein Baanstee Noord. Zowel Mercuur Bouw als leveranciers en onderaannemers profiteren van deze strategische locatie; pal aan de A7, in de achtertuin van het groeiende en ambitieuze Purmerend.

2020 | Daadkrachtig én wendbaar
Met meer dan 30 vaste werknemers en een vast team van zelfstandige professionals is Mercuur Bouw anno 2020 groot genoeg om op omvangrijke projecten in hoog tempo te presteren. Onze compacte organisatie maakt ons echter uiterst flexibel – eigenschappen die naadloos aansluiten op de behoeften van de huidige markt.

Politie keurmerk veilig wonen